Vad sjutton ska man ge i doppresent?

Tips på doppresent
Tips på doppresent

Vi på House of Deco är tokiga i att fira livets alla ögonblick och ett av de större är när man fått barn och ska namnge eller döpa barnet. Som gäst och anhörig till barnet brukar man vilja ge något speciellt och lite extra, men vad sjutton ska man ge i doppresent?

Vi har kommit en bit sedan dopskeden och tennfigurerna var standard och vi som har dem hemma vet att de sällan kommer till användning. Men trots allt så vill man ju ge en present som kan hänga med ett tag och fortsätta att ha betydelse för barnet även när barnet blivit vuxen. Så nedan kommer fem tips på vad man kan ge till barnet i doppresent.

Tips på doppresent

  1. En personlig barnbok.

En personlig barnbok som kanske handlar om hur föräldrarna träffades i sagoform eller hur du som ger presenten lärde känna någon av föräldrarna. På nätet finns också massa företag som sätter in barnets namn i berättelser om du har svårt att komma på en egen saga. En personlig barnbok brukar vara en mycket uppskattat present både för föräldrar och barn och något som faktiskt används och kan hänga med länge.

2.  Något som påminner om dig

En present som påminner om dig är alltid roligt och något som kommer att minnas. Är du för exempel ett stort bajenfan skulle en Hammarbytröja, med barnets namn tryckt på ryggen vara en rolig och personlig present. Är du istället en hängiven musiker kanske barnets första instrument är ditt att ge.

3. Smycken

Smycken är ju alltid uppskattat och behöver inte alls betyda det klassiska korset i guld utan kan likväl vara ett vackert armband eller ett halsband som betyder något speciellt eller påminner om givaren.

4. Brodering

En filt för amning eller till vaggan med namnet på den som ska namngivas broderat brukar också vara en uppskattad present med personlig prägling. En julstrumpa med namnet broderat brukar också vara uppskattat och något som blir roligt om föräldrarna får fler barn, då man kan fortsätta ge en julstrumpa för varje barn (enkelt).

5. Sista minuten

Men är du som jag och alltid är ute i sista minuten, så skulle jag satsa på en lyxigare typ av leksak. Något som kan pryda barnrummet och även följa med in i vuxenlivet som till exempel Kay Bojesens klassiska apa i trä.

Avslutningsvis är alla presenter med en tanke bakom, en fin present och något som verkligen uppskattas! Lycka till i presentletandet!

Kramar

House of Deco
Jenny

Taggat , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *