Roligaste lekarna till Babyshowern Del 1

Roligaste lekarna till Babyshowern Del 1

Väntar din bästa kompis lite smått och du har fått den stora äran att ha hand om lekarna till babyshowern? Känner du paniken börja krypa?

Lugn! Här nedan har vi samlat de roligaste lekarna till Babyshowern!

House of Deco babyshower lekar
House of Deco babyshower lekar

Gissa bebisfoton, vem är bebisen?

Låt alla gäster skicka ett foto på sig själva som bebis innan babyshowern. Skriv ut fotona och placera sedan ut dessa med ett nummer. Gästernas uppgift blir nu att att gissa vilken gäst som hör till vilken bebisbild. Kan vara bra att sätta en regel om hur bilden ska se ut eller hur gammal bebisen max får vara på bilden, t.ex. 6 månader.

Vattnet har gått!

Placera små ”plastbebisar” i en isbricka, med en bebis i varje fack. Fyll på med vatten och stoppa in i frysen. När allt är fryst tryck ut isbitarna och dela ut en var till varje gäst och såklart en till den blivande mamman. Sedan ska alla på valfritt sätt smälta isbiten. Den första som lyckas smälta isbiten och ”frigöra” bebisen ropar ”Vattnet har gått” och vinner där med leken. Du behöver en frys, en isbricka och små plastbebisar.

Vad kostar det?

En rolig lek, framförallt om inte alla gäster har barn sedan tidigare. Leken går ut på att lägga fram bebisprodukter eller bilder på produkter och låta gästerna gissa vad respektive sak kostar. Närmast rätt pris vinner! Exempel på produkter är barnvagn, blöjor, barnmat, babywipes, välling. Bara fantasin sätter gränser!

Baby songs!

Låt gästerna skriva ned så många låtar som dem bara kan med ordet baby i. Flest godkända svar under tex 3 min vinner!

Chug that bottle!

Fyll nappflaskor med valfri dryck och tävla sedan om den som klarar av att dricka upp drycken snabbast ur nappflaskan. Perfekta avslutet på en rolig babyshower femkamp!

Andra roliga lekar:

Quiz – Hur bra kan du barn på tv?

Vad heter Vänners Ross Gellers i två barn?

Vad heter heter barnen i The simpsons?

Vad heter Mirandas barn i Sex and The City?

Fortsätt med den blivande mammans favoritfilmer eller tv-serier för en lyckad babyshower.

Porträtt

Känner du dig säker på handen är ett annat uppskattat element på babyshowern att måla ett stort porträtt av de blivande föräldrarna med deras nya bebis i armarna. Gör sedan ett hål där bebisansiktet  skall vara och låt gästerna ta bilder med deras egna ansikte. Se bild för inspiration!

Babyshower lek
Bild från Pinterest

Sex eller förlossning

En något kontroversiell men rolig lek är att plocka bilder från internet på kvinnor som föder barn, vs kvinnor som har sex. Sedan får alla i uppgift att sätt ”sex” eller ”förlossning” på respektive bild. Flest rätt vinner.

Kroppsquiz

Skapa ett quiz med ord som handlar om kroppen och förlossning och tävla om vem som får flest rätt. Vet du tex vad placenta betyder?

BONUS: En lek som garanterat kommer avslutas i skrattfest!

Hur kommer bebisen att se ut?

Förbered leken genom att ta fram stora bilder på en bebis eller ett bebisansikte. Gör sedan flera kopior på foton av respektive förälder till den kommande bebis. Klipp ut delar av fotona så som ögonbryn, mun, ögon, näsa, öron etcetera. Låt sedan gästerna sätta ihop hur dem tror att bebisen kommer att se ut, vilka drag som kommer från respektive förälder. Garanterad skrattfest! Du behöver papper, färgskrivare samt lim eller tejp.

En del 2 kommer!

Vill du skapa en drömmigt bohemisk babyshower så spana in vår fina babyshower box! Lycka till med planerandet och se till att du också kan slappna av och ha kul på babyshowern! Puss & Kram

Taggat ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *