Ska man ta med sig en present när man blir bortbjuden på middag?

Ska man ta med sig en present när man blir bortbjuden på middag?
Den ständiga frågan som många funderar på och vad som är rätt och fel, eller vett och etikett. Det är för många människor en självklarhet att alltid ta med sig något om man blir bortbjuden på middag. Men för andra känns det som en onödig grej då ”vi är ju vänner” dyker upp i deras huvuden. Men en present är alltid härligt att få och ett bevis på uppskattning och generositet.

Bild från Pinterest

Hur väljer man vad man ska köpa med sig? Att välja present är viktigt, man vill inte komma på middag hos en gravid kvinna och ge en flaska vin (om den inte är alkoholfri vill säga). Det gäller alltid att tänka till och även fundera hur mycket tid man har att köpa gåvan. Är det fredagskväll och man drar direkt från jobbet är en bukett blommor alltid en hit. Idag finner vi dem överallt, i matbutiker, på torgen och i kiosker. Sen har vi vin, en flaska vin eller bubbel kan aldrig gå fel. Det är alltid en lätt och tillgänglig present att ta med då det bara är att svänga in på bolaget på vägen dit. Det är gesten som räknas och egentligen spelar innehållet mindre roll.

Innehållet har som sagt inte allt för stor betydelse. Med det menar jag att det inte behöver vara dyrt eller ta en heldag att hitta. Det handlar om att ta med något som ens vän gillar, älskar de ost – köp ostar, älskar de ljus – köp ljus, älskar de godis – köp godis osv. Det behöver varken kosta eller ta lång tid. Om tiden inte är en faktor kan man med lätta medel och lite pengar vara mer kreativa. Alltifrån att ta med ett  hembakat bröd till att gå ner på stan och välja ut något härligt doftljus. Det gäller egentligen bara att tänka utanför boxen och göra sin egen grej.

För jag måste berätta om en otroligt rolig present som jag fick av några vänner till oss som kom förbi på middag en kväll.  Gästerna dök upp, vi alla kramades och sen slängde de upp en kassler… alla börjar skratta åt den absurda ”presenten”, de hade även valt en fin flaska rödvin till, men faktumet kvarstod det var kasselern vi kom ihåg och inte vinet. Så när vi nästa gång blev hembjudna till dem så valde vi att följa efter i samma spår. Vi tog med oss en falukorv och en bukett blommor, vilket jag lovar blev en stor hit även denna gång! 🙂 Vi hade på så vis också tagit bort pressen som många kan känna över att man ska ta med något när man går iväg på middag och omvandlat det till en rolig grej.

Presenttips

Det jag vill säga är att det inte är vad du köper eller tar med dig utan Att du tar med dig något. Det kommer alltid bli uppskattat!

Ha en fantastisk helg och unna dig och dina vänner härliga middagar och presenter!

Taggat , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *