Bordsplacering hiss eller diss? Tipsen till den perfekta festen

”Vi säger placera mera”

Vem vill hamna på stela middagar där alla kollar på klockan och längtar tills den fruktansvärt stämningen kommer gå över och man får gå hem. 

Trots att bordsplacering är ett otroligt osexigt ord kan det rädda en hel fest oavsett om det är 4 vänner som äter en fredagsmiddag till ett bröllop med 100 gäster. Men med detta osexiga långa ord – bordsplacering – kan skapa den ultimata festen.

Obekväma situationer kring middagsbordet går att undgå, allt handlar om att skapa förutsättningar för en fantastisk kväll. Myten om att man ska placera den blyga i gänget bredvid den pratglade kan gå helt åt skogen om man inte är försiktig. Det blir lätt att den pratglade tar över showen och den blyga sitter snällt och lyssnar. Det gäller att tänka utifrån hur ALLA på tillställningen får det så roligt som möjligt. Nya konstellationer är ett måste, alltid kul att mixa sina nya och gamla bekantskaper så nya historier kan skapas.

Samtidigt så kan den där stela parmiddagen som de flesta fruktar efter bli en succé. Kombon av att kunna styra vilken riktning kvällen ska gå i börjar redan i planeringen däribland bordsplaceringen. För det vi ska utgå ifrån är att placera personer tillsammans så de trivs och känner sig betydelsefulla.

Vid större arrangemang så som 40-års fest eller bröllop så är det viktigt att börja med bordsplaceringen i god tid. Det är lätt att tro att det går på 5 minuter men denna del är verkligen där man ska lägga krutet och tänka till rejält. Det är under middagen stämningen kan bli på topp och alla gäster kan njuta, slappna av och ha roligt eller så blir det helt tvärtom katastrof.

5 snabba tips hur man ska tänka: 

– Ta dig tid

– Matcha vännernas personligheter vid bordsplaceringen

– Placera nya konstellationer = nya vänner = nya historier

– Våga prova

– Planera

 

Sist men inte minst – Placera mera!

Trevlig kväll!

Taggat , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *